Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Η ΝΕΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Στα μέσα (περίπου) του Μάρτη διάβαζα άρθρα διάφορων αθλητικογράφων που τόνιζαν την ανάγκη να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα λίγο νωρίτερα απ' ότι συνήθως!Αυτό οφειλόταν κυρίως στη νέα μορφή που θα έχει η προκριματική φάση για την είσοδο στους ομίλους του Champions League, όπου οι δύο ομάδες μας θα ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από τέλη Ιουλίου!Έχω βέβαια κάποιες απορίες σχετικά με τη διαδικασία αλλά ελπίζω να δώσετε κ εσείς τη βοήθειά σας
1ος Προκριματικός Γύρος
Συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών που βρίσκονται από την 48η έως την 53η θέση της βαθμολογίας της UEFA (Νησιά Φερόε, Λουξεμβούρο, Μάλτα, Ανδόρα, Μαυροβούνιο, Σαν Μαρίνο).
2ος Προκριματικός
Συμμετέχουν οι 3 νικητές του 1ου γύρου και οι 31 πρωταθλητές των χωρών που βρίσκονται από την 16η έως την 47η θέση της βαθμολογίας της UEFA (Ελβετία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Σερβία, Ισραήλ, Σουηδία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουγγαρία, Κροατία, Κύπρος, Σλοβενία, Φινλανδία, Λετονία, Βοσνία, Λιθουανία, Μολδαβία, Ιρλανδία, Σκόπια, Ισλανδία, Γεωργία, Λευκορωσία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Καζακστάν, Βόρεια Ιρλανδία και Ουαλία)Από τις παραπάνω χώρες εξαιρείται το Λιχτενστάιν αλλά δεν γνωρίζω τους λόγους Έχουμε λοιπόν συνολικά 34 ομάδες από τις οποίες θα προκύψουν 17 κ θα περάσουν στον επόμενο γύρο.
3ος Προκριματικός Γύρος
Είναι κ η φάση που μας ενδιαφέρει περισσότερο καθώς συμμετέχουν και οι 2 ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν. Ουσιαστικά, όπως το έχω καταλάβει, δημιουργούνται 2 μεγάλα groups ανεξάρτητα μεταξύ τους: το Champions group και το Best-Placed group.Δηλαδή, το Champions group δημιουργείται από τις 17 νικήτριες ομάδες του προηγούμενου γύρου και προστίθενται σε αυτές οι πρωταθλήτριες ομάδες της Ελλάδας, του Βελγίου και της Τσεχίας. (Δεν ξέρω αν σε αυτή τη φάση μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους οι 3 αυτές ομάδες). Από αυτό το group θα προκύψουν 10 νικήτριες ομάδες.Ταυτόχρονα δημιουργείται και το Best-Placed group που αποτελείται από την 3η ομάδα της χώρας που κατέχει την 6η θέση στη βαθμολογία της UEFA (Ρωσια) και τις ομάδες που κατέλαβαν την δεύτερη θέση στα πρωταθλήματα Ρουμανίας, Πορτογαλίας, Ολλανδίας, Σκωτίας, Τουρκίας, Ουκρανίας, Βελγίου, Ελλάδος, και Τσεχίας (θέσεις από 7η έως - 15η). Αυτές οι ομάδες θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα προκύψουν 5 νικητές όπου περνάνε και στον επόμενο γύρο.
4ος Προκριματικός Γύρος
Πρόκειται για τον τελευταίο γύρο κ αυτόν που θα κρίνει κ το ποιος θα περάσει στους ομίλους του Champions League. Τα δύο ανεξάρτητα groups που δημιουργήθηκαν στον προηγούμενο γύρο διαμορφώνονται ως εξής:Champions Group: Κληρώνονται μεταξύ τους οι 10 ομάδες που πέρασαν από τον προηγούμενο γύρο.Best-Placed Group: Οι 5 νικήτριες ομάδες του προηγούμενου γύρου αντιμετωπίζουν υποχρεωτικά 5 ομάδες που εισέρχονται σε αυτόν τον γύρο και αυτές είναι οι εξής:
Η 4η ομάδα της Αγγλίας
Η 4η ομάδα της Ισπανίας
Η 4η ομάδα της Ιταλίας
Η 3η ομάδα της Γαλλίας
Η 3η ομάδα της Γερμανίας
Οι 5 νικήτριες του Champions group και οι 5 νικήτριες του Best-Placed group περνάνε στους ομίλους του Champions League όπου θα μπουν στην κληρωτίδα με τις υπόλοιπες 22 ομάδες που πέρασαν απευθείας.Επομένως διαπιστώνουμε ότι οι αγώνες και των 2 ομάδων μας στους προκριματικούς είναι αρκετά δύσκολοι (του 2ου ακόμη δυσκολότεροι) δεδομένου:
Των ημερομηνιών που ξεκινάνε οι προκριματικοί για τις ομάδες μας (τέλη Ιουλίου)
Των πρόχειρων σχεδιασμών των ομάδων (που πάντα ψάχνουν παίκτες κ προπονητές μέχρι την τελευταία στιγμή).
Την ετοιμότητα κ δυσκολία των αντιπάλων. Θα έπρεπε η Λίγκα να σκεφτεί το ενδεχόμενο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα νωρίτερα από ότι συνηθίζεται? Θα βοηθούσε τις ομάδες που ξεκινούν νωρίς τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις? (Να τονίσω ότι και οι εκπρόσωποι στο Κύπελλο UEFA ξεκινούν τα προκριματικά την ίδια περίοδο, μπορεί κ νωρίτερα).
__________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου